Україна і світ

Міністр оборони Королівства Швеції: ЄС і НАТО ніколи не співпрацювали так тісно, ​​як сьогодні

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Швеція також продовжить підтримувати Україну в рамках нашого членства в ЄС. Швеція має намір взяти участь у майбутній Місії ЄС з військової допомоги на підтримку України (EUMAM), яка навчатиме Збройні Сили України. Швеція також наполягає на тому, щоб вісім пакетів санкцій, ухвалених на сьогоднішній день, були реалізовані та дотримані, а також щоб ЄС міг узгодити дев’ятий пакет санкцій», — заначає Міністр оборони Королівства Швеції Пол Йонсон.

Місії ЄС з військової допомоги на підтримку України (EUMAM Ukraine), навчальна місія, в якій Німеччина та Польща відіграють провідну роль, є вираженням постійної підтримки та прихильності ЄС Україні. Ця широкомасштабна ініціатива, спрямована на спеціалізовану підготовку 15 000 військовослужбовців Збройних Сил України, доповнює операцію «Інтерфлекс» у Великій Британії, в якій бере участь Швеція.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Зараз ми розглядаємо нашу участь у EUMAM Ukraine, але вихідна точка Швеції полягає в тому, що ми будемо частиною командної структури. Уряд уже ухвалив таке рішення», — каже пан Йонсон.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-22 17:16:50