Україна і світ

Росію не запросять на Мюнхенську конференцію з безпеки

Голова Мюнхенської конференції Крістоф Гойсґен повідомив, що Росію не запрошуватимуть на захід у лютому 2023 року.

– Російських офіційних осіб не запрошено на конференцію 2023 року. Ми не надамо їм платформи для пропаганди. Ми хочемо обговорювати майбутнє Росії з лідерами російської опозиції та вигнанцями. Їхні голоси мають бути почуті та посилені, – написав Гойсґен на своїй сторінці у Twitter.

Нагадаємо, Мюнхенська конференція з безпеки є одним із найпрестижніших міжнародних форумів у галузі міжнародної безпеки.

У ній беруть участь глави держав, урядів, міністри, громадські діячі та важливі політики з десятків країн.

Сайт Конференції вказує, що в учасників буде можливість оцінити “рівень згуртованості альянсу та політичну відданість заснованому на верховенстві закону міжнародному порядку”.

Організатори Мюнхенської конференції вважають повномасштабне вторгнення Росії в Україну поворотним моментом, який спричинив не лише величезні страждання в Українській державі, а й посилив кризи в інших кінцях світу.

Російський диктатор Володимир Путін виступав із промовою на цій конференції у 2007 році. Його виступ різко розкритикували на Заході. Він тоді висловився у бік США та їхніх союзників за те, що він назвав “спробою утвердити однополярний світ”, а також за розширення НАТО, яке, за його словами, нібито створює загрозу Росії.

Багато спостерігачів розглядають цю промову як сигнал про довготривалі агресивні наміри Москви.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У 2022 році у роботі Мюнхенської конференції взяв участь президент України Володимир Зеленський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-22 14:47:14