Україна і світ

Розпочато підготовку до участі національної збірної України в «Іграх Нескорених» Dusseldorf 2023

Українська національна команда військовослужбовців та ветеранів братиме участь у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games), які відбудуться наступного року у німецькому місті Дюссельдорф. Наразі вже розпочато підготовку до всеукраїнського відбору кандидатів до складу національної збірної, а також врегульовуються організаційні питання щодо тренувань команди України.

Про це повідомила Міністерство у справах ветеранів України.

Мінветеранів отримало запрошення від голови Фонду «Ігор Нескорених» лорда Аллена для українських ветеранів та поранених військовослужбовців взяти участь в Invictus Games, які проходитимуть 9 – 16 вересня 2023 року в місті Дюссельдорф. У свою чергу Міністерство офіційним листом повідомило організаційний комітет Ігор про готовність взяти участь національної збірної команди України в «Іграх Нескорених» Düsseldorf 2023.

Вже відбулася установча нарада Мінветеранів з силовими відомствами та Мінмолодьспорту щодо створення прозорих та рівних умов відбору учасників Всеукраїнських змагань.

Також Мінветеранів розробляє нормативно-правові акти для врегулювання процесу організації та забезпечення підготовки і участі збірної команди України в «Іграх Нескорених» у 2023 році. Зокрема, розробляються критерії і порядок відбору учасників Всеукраїнських змагань відповідно до правил Invictus Games Düsseldorf-2023, ведуться перемовини з потенційними організаторами та визначається місце проведення тренувань.

Крім того, розпочато процес формування команди менеджерів, ведуться перемовини з кандидатом на посаду головного менеджера збірної команди, залучаються інші необхідні спеціалісти для команди забезпечення.

Всеукраїнські змагання з відбору кандидатів до складу національної збірної для участі в «Іграх Нескорених» відбудуться у квітні 2023 року, а реєстрація кандидатів на участь у змаганнях почнеться орієнтовно у січні.

В «Іграх Нескорених» 2023, які відбудуться у німецькому Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня 2023 року, візьме участь 21 країна-учасниця, зокрема, дві нові країни – Ізраїль та Колумбія. Україна буде представлена на «Іграх Нескорених» Dusseldorf 2023 командою із 24 спортсменів з числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що у серпні 2022 року українська збірна вперше взяла участь в Іграх Воїнів 2022, що відбувалися в місті Орландо, штат Флорида, США, та виборола 85 медалей в індивідуальних видах спорту та одне командне срібло в волейболі сидячи.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-21 08:38:19