Україна і світ

Рідні полонених захисників королівської бригади зустрілися з представниками Координаційного штабу

Під час зустрічі на питаннях рідни та близьких захисників окремої механізованої бригади імені короля Данила, які перебувають у полоні ворога або вважаються зниклими безвісти, відповіли представники бригади, Національної поліції, Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Командування медичних сил ЗСУ і Координаційного штабу.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник королівської бригади запевнив рідних, що 95 % службових розслідувань стосовно зниклих військовослужбовців закриті. Справи можна взяти в частині або необхідно зв’язатися з командиром. Якщо у рідних виникають питання щодо розслідувань, потрібно звернутися до юриста військової частини.

Рідні акцентували на тому, що в районі Попасної зникло багато захисників. Тіла поки-що не вдається забрати. Радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Іван Ангелін зазначив, що зараз на цій ділянці йдуть активні бойові дії,  росіяни відмовляються припинити вогонь, аби пошукові групи змогли почати роботу.

Також проблеми з пошуком загиблих є на звільненій частині Херсонщини через замінування росіянами під час відступу. Ворог замінував місця поховання та навіть тіла загиблих.

«Якщо є геолокації місць, де загинули військовослужбовці, зокрема на тимчасово окупованих територіях, повідомляйте нам, – зазначив Іван Ангелін. – Ми спробуємо дістатися туди, щоби забрати тіла, або використаємо ці дані для пошуку після звільнення території».

Іван Ангелін також пояснив рідним, що публікація документів захисників і фото тіл на російських сайтах не є підставою вважати їх загиблими. Це можуть підтвердити тільки українські офіційні органи.

Представник Командування медичних сил порадив рідним після звільнення з полону не забирати Захисників з медичного центру у Нових Санжарах, де вони проходять реабілітацію централізовано, до інших закладів. У Санжарах з військовими працюють спеціалісти, які мають великий досвід допомоги саме таким пацієнтам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна робить усе можливе для повернення всіх захисників та захисниць, які перебувають у ворожому полоні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-18 13:19:27