Україна і світ

Відключення електроенергії на Львівщині: у кого не буде світла

Аби збалансувати роботу енергосистем на Львівщині запровадили екстрені аварійні відключення.

Коли та кому відключатимуть світло у Львівській області – далі в матеріалі.

Графік відключень світла на Львівщині

У Львівобленерго повідомили, що 17 листопада за розпорядженням Укренерго на Львівщині застосовують екстрені аварійні відключення. До стабілізації ситуації, графіки відключень тимчасово не діятимуть.

Аварійні відключення – це не графік з датою та переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередачі, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження.

Ці відключення застосовуються в аварійних випадках, коли за короткий термін (від 3 до 15 хвилин) потрібно негайно знизити величину потужності, що споживається з мережі.

Аварійні відключення застосовуються по команді диспетчера НЕК Укренерго. Цей тип найбільш непередбачуваний, оскільки команду на поновлення енергії також дає диспетчер Укренерго, тому у таких випадках тривалість знеструмлення спрогнозувати неможливо.

У звичайні дні, на Львівщині діють погодинні графіки відключення світла.

Погодинні вимкнення – це плановані відключення електроенергії, які необхідні для того, щоб зменшити навантаження на мережі та забезпечити стале балансування енергосистеми.

До графіка погодинних відключень електроенергії на Львівщині входить 75% клієнтів Львівобленерго, яких поділено на три групи.

Для кожної групи зазначено день та орієнтовний час вимкнення. Переглянути, до якої групи віднесений ваш будинок, можна у спеціальних таблицях:

Або ви можете скористатись спеціальним сервісом. Необхідно лише вказати назву населеного пункту, вулицю та номер будинку, і система автоматично покаже, до якої групи вас віднесено.

Графіки погодинних вимкнень можуть застосовувати не в повному обсязі, тобто може бути зменшений час вимкнень, або ж вимикатимуть не всіх.

Графік погодинних відключень світла на Львівщині

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зверніть увагу, що сьогодні, 17 листопада, цей графік не дійсний, оскільки на Львівщині застосовуються екстрені аварійні відключення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-17 14:22:52