Україна і світ

Санкції в дії: Україна і світ проти російської агресії – 13 листопада

Канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував новий пакет санкцій ЄС проти ірану.

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає за необхідне продовжити угоду про експорт українського зерна через Чорне море, термін дії якої закінчується 19 листопада.

Світові лідери не візьмуть участь в офіційному «сімейному фото» під час зустрічі на саміті G20 на Балі через загальний дискомфорт у зв’язку з присутністю росії на саміті.

У Коледжі Європи в польському Натоліні було офіційно відкрито перший з дев’яти двомісячних навчальних циклів з питань європейської інтеграції для державних службовців центральних органів виконавчої влади України.

У Литві зібрали $250 тисяч на морський дрон для України.

Міністр внутрішніх справ Болгарії Іван Демерджиєв повідомив, що біженці з України залишаться ще на чотири місяці в місцях їх розміщення на тих же умовах, тобто влада не буде їх переселяти з готелів на державні бази.

рф

росія може розраховувати лише на 30% великотоннажних суден для перевезення свого вугілля порівняно з флотом, яким користувалась до лютого 2022 року. Решта суден є власністю компаній ЄС, США, Канади, Японії, Сінгапуру і, після запровадження проти росії міжнародних санкцій, не надаються російським експортерам.

Жоден із автомобільних заводів, що зараз простоюють на росії, не був придбаний іноземними інвесторами. Всупереч обіцянкам про певний інтерес іноземців до росії, навіть китайські компанії не поспішають заходити на рф через міжнародні санкції та інтерес до стабільніших та ємніших ринків США та ЄС. На думку автомобільних експертів, ситуація на ринку буде напруженою і росіянам залишається лише очікувати, коли обіцяні моделі автомобілів еvolute чи «москвич» стануть вироблятися у потрібній кількості та за прийнятною ціною. Проте «викруткове складання», з якого мусять починати все нові виробники на рф, навряд чи зробить їх дешевими і масовими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ринок нерухомості у москві перебуває на межі найсильнішого в новітній історії рф обвалу. У жовтні надходження на рахунки забудовників від продажу житла в старих межах москви зменшились на 43%, у новій москві – на 34%, а загалом по регіону столиці та підмосков’я – на 39%. Кількість укладених угод скоротилася майже вдвічі: 7,6 тисяч за підсумками минулого місяця проти 13,4 тисяч у жовтні 2021 року.
Після того як з росією перестали працювати провідні іноземні відеосервіси (Netflix та Amazon Prime Video, кіностудії Disney, Warner Bros., Sony Pictures, Paramount, Universal та інші) та в російських стрімінгових сервісах закінчились терміни ліцензій на іноземний контент, населення мусило повернутися до технологій двадцятирічної давнини. Зокрема з березня по вересень 2022 року продажі DVD та BD (Blu-ray Disc) на рф зросли в чотири рази порівняно з минулим роком. Кількість куплених росіянами плеєрів для DVD та BD, які останні десять років були популярні лише в країнах із слаборозвинутою економікою, збільшилась втричі.
У калузькій, орловській, ростовській, пензенській, волгоградській областях, а також татарстані та удмуртії місцева влада та мчс порадили жителям збирати «тривожні валізи». Водночас глава моз мурашко повідомив, що «міністерством охорони здоров’я надані жорсткі вказівки всім регіонам мати достатню кількість – не менше чотирьох місяців запасу – лікарських препаратів для забезпечення лікувального процесу».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-14 01:20:01