Україна і світ

РФ має настільки проблемну ситуацію з БК, що вивозить ракети для ЗРК з Білорусі – Коваленко

Вивезення ракет для зенітного ракетного комплексу С-300 з території Білорусі у РФ вкотре показує, наскільки залишається проблематичною ситуація з боєкомплектом у росіян.

Про це заявив український військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко. За його словами, за попередніми даними, було вивезено не менш ніж 64 ракети.

– Невже для Росії ця кількість настільки важлива, що вона не могла їх знайти на своїх складах? Схоже, що так. ЗРК С-300 – це один із найчисленніших ракетних потенціалів Росії, але є низка істотних нюансів.

За словами військового аналітика, більшість цього потенціалу дісталася Росії від СРСР, а ця “спадщина” перебувала на зберіганні не завжди у задовільних умовах. Через це велика кількість ракет просто непридатні до застосування.

– Друге “але” – це вже добре нам знайома логістика. Росія не справляється з потребами в ракетах передового та своєчасного підвезення на майданчики пуску. Це вносить негативні корективи, – стверджує експерт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Коваленко зазначає, що тепер Росія забирає ЗРК С-300 з Білорусі, попередньо їх туди перекинувши для створення загроз Україні. Він вважає, що у певному сенсі це також дає відповідь на питання про ймовірне повторне вторгнення з території РБ найближчим часом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-13 21:25:19