Україна і світ

ворог намагається постійно тримати нас у напрузі, саме тому злітають бомбардувальники рф — Юрій Ігнат

росія використовує для воєнних злочинів сакральні дати, проте, коли саме буде завдано ударів, сказати неможливо, але загроза залишається завжди.

Про це сьогодні під час телемарафону «Єдині новини» розповів речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат.

Масштабну повітряну тривогу сьогодні, що охопила усі області України, окрім тимчасово окупованого Криму, вже оголошували двічі. Зокрема, деякі моніторингові групи повідомили про зліт у білорусі винищувачів — носіїв надзвукових ракет.

— Нас, українців, не злякати вильотом ракет. Найстрашніше вже сталося й триває з 24 лютого. Ми успішно протистоїмо одній із найбільших держав світу — країні-агресору росії, — розповів полковник Юрій Ігнат.

За його словами, рашисти застосовують усі типи озброєння, це й балістичні, крилаті ракети, зокрема й ракети «Кінжали», які знаходяться на озброєнні російських літаків Міг-31К.

— Безумовно, ці ракети («Кінжал» — редакція) можуть долетіти у будь-яку точку України, але гарна новина в тому, що у ворога їх мало. Наразі вони не можуть собі дозволити, як на початку широкомасштабного вторгнення, використовувати відразу десятки ракет, бо у них залишилося, за даними ГУР МОУ, 120 «Іскандерів», що дуже мало для такої великої держави, — повідомив речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У зв’язку з серйозними санкціями країні-агресору дуже важко поповнювати запаси цього виду озброєння. Тому, щоб зупинити росію світ повинен  й далі протидіяти росії.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-13 17:01:02