Україна і світ

Морально-психологічний стан погіршується: у Генічеську окупанти запровадили “сухий закон”

На тимчасово захоплених територіях Херсонської області погіршується морально-психологічний стан та дисципліна російських солдатів.

Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, у Генічеську введено “сухий закон”. Окупаційна влада вилучила та вивезла спиртні напої зі складів, магазинів, ресторанів та інших місць громадського харчування.

Крім цього, загарбники не припиняють спроби інтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей у правовий простір РФ.

З 11 листопада там припиняється видача документів самопроголошених територіальних утворень, зокрема щодо участі у бойових діях.

– Командуванню 1-го та 2-го армійських Південного військового округу Збройних сил РФ надано розпорядження про централізоване переведення грошових розрахунків з особовим складом до фінансових установ та на банківські картки РФ. Військовослужбовцям цих підрозділів запропоновано продовжити службу на контрактній основі за російським законодавством. Разом з тим, ці особи висловлюють побоювання щодо ануляції документів та пільг, призначених фейковими республіками, в разі відмови від нового контракту, – повідомили у Генштабі.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 262-гу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Головне управління розвідки

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-12 20:46:21