Україна і світ

Дуже важливо забезпечити доступ представників ООН і Червоного Хреста до українців і українок, яких утримують у російському полоні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Зустрівся сьогодні з постійною представницею США при ООН Ліндою Томас-Грінфілд, і значна частина наших переговорів була присвячена саме гуманітарним темам. Бо що змістовнішою буде наша співпраця з партнерами для подолання різних гуманітарних проблем, то менше міжнародних суперечностей і криз буде використано Росією для шантажу міжнародної спільноти, — повідомив Володимир Зеленський у своєму зверненні наприкінці 258 дня війни.
Президент України обговорив з пані Томас-Грінфілд кроки в межах Генеральної Асамблеї ООН і проекти резолюцій, які пропонуються Україною. — Дуже важливо — говорили про те, як все ж таки забезпечити доступ представників ООН і Червоного Хреста до українців і українок, яких утримують у російському полоні. Кожен день і кожну міжнародну можливість використовуємо для того, щоб наблизити звільнення всіх наших людей із полону. Памʼятаємо про кожного, про кожну, кого утримують окупанти, – наголосив Володимир Зеленський.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-08 23:36:23