Україна і світ

Епіцентр бойових дій — Донеччина. Сили оборони України відбивають десятки атак на день

Ворог зосередив максимум зусиль на захопленні всієї території Донецької області — це  його пріоритетне завдання. Натомість, незважаючи на десятки атак на день, Сили оборони України ці атаки відбивають і не поступаються жодним сантиметром української землі. Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр під час телемарафону «Єдині новини», відповідаючи на запитання журналістів щодо поточної обстановки на фронті та прогнозів розвитку подій.

За словами Ганни Маляр, цими днями епіцентром бойових дій залишається Донецька область, і ворог не полишає своїх планів вийти на кордони Донецької області. Наразі  активність бойових дій на цьому напрямку надзвичайно висока.

«У ворога великі втрати, але попри це, вони не полишають своєї задачі вийти на рубежі Донецької області. Так само бойові дії тривають на інших напрямках, але з інакшою інтенсивністю та іншого характеру. На певних напрямках Сили оборони України витісняють ворога», — сказала Ганна Маляр.

Коментуючи ситуацію навколо Херсона, Ганна Маляр зазначила, що на півдні відбувається просування українських військ, ведеться ефективне стримування сил ворога.

«Важливо об’єктивно ставитися до ситуації — ворог намагається ввести нас в оману, і власне це один з інструментів ведення війни. Ми фіксуємо ознаки того, що ворог в перспективі може покинути певні території, але з іншого боку, ми бачимо, що ворог намагається укріпитися на тимчасово окупованих територіях та готує для цього певну інфраструктуру. Це говорить про те, що у ворога декілька планів і діяти він буде, виходячи з подальшого розвитку ситуації», — зазначила Ганна Маляр.

За її словами, противник використовує різні тактики. Концентрує свої зусилля на різних ділянках — відволікає увагу, маневрує, вивчає реакцію українських захисників. Сили оборони теж діють активно і вивчають тактику ворога, але точно спрогнозувати подальші його кроки наперед складно.

«Великою мірою подальший розвиток ситуації буде залежати від того, як розвиватимуться події на Донецькому напрямку. Чи вдасться їм (окупантам. — Ред.) досягти своєї мети — вийти на кордони області, — прокоментувала ситуацію Ганна Маляр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щодо білоруського напрямку, то, за її словами, росіяни активно використовують цю територію для реалізації своїх військових цілей. Це лише один із можливих сценаріїв їхніх дій, вони постійно перевіряють, у який спосіб можна його використати. Лунали заяви білоруської сторони, що вони не виключають активних дій своєї армії у відповідь на якісь певні дії з українського боку. Це говорить про те, що вони уважно стежать за ситуацією з нашого боку, а росія не полишає військову присутність на території Білорусі. Там фіксується рух техніки та особового складу росіян, відбуваються численні навчання білоруських військ — це один із запасних варіантів рф впливу на розвиток ситуації на фронті.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-08 22:32:43