Україна і світ

Генерал Бен Годжес розповів, коли ЗСУ повернуть окуповані території і Крим

Збройні сили України можуть звільнити окуповані після 24 лютого території вже до кінця цього року. А до літа 2023-го Україна поверне собі Крим.

Так вважає колишній командувач сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.

За його словами, результат контрнаступу ЗСУ неминучий.

Наступ на сході та просування на півдні – це все є однією великою операцією українських військ. І врешті контрнаступ ЗСУ перейде на окупований Крим.

– Ліве крило контрнаступу – це операція, яка спустилася з Харкова, зараз є біля Донецька і рухається на Маріуполь. Інше крило – у Херсоні. Це праве крило. Тож обидва ці крила сходяться до Криму. Всі дороги ведуть до Криму, – наголосив генерал-лейтенант.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Бен Годжес вважає, що на підступах до Криму ЗСУ зможуть застосувати ракетні системи HIMARS та іншу високоточну зброю великої дальності для ураження російських цілей на півострові.

– І як тільки вони почнуть застосовувати високоточну зброю по російських авіабазах і пунктах зберігання чи матеріально-технічного забезпечення та військово-морських об’єктах у Криму, то я думаю, що Крим стає непридатним для оборони росіян. І саме тому, я вважаю, Україна звільнить Крим до літа, – заявив генерал-лейтенант Бен Годжес.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-08 15:51:49