Україна і світ

Чи можливий у Києві повний блекаут та як до нього підготуватись – відповідь Кличка

Найгірший сценарій, коли Київ опиниться без світла, водопостачання, тепла та зв’язку можливий, але влада робить все, аби цього не допустити.

Про це міський голова Віталій Клико повідомив в ексклюзивному інтерв’ю телеведучому ICTV Вадиму Карп’яку.

– Ми робимо все, щоб цього (блекауту, – Ред.) не відбулось. Але ворог робить все, щоб місто було без тепла, електрики, водопостачання, щоб ми померли. І від того, на скільки ми будемо готові до різних ситуацій, залежить і майбутнє країни, і майбутнє кожного з нас. Ми не виключаємо, ми прораховуємо різні сценарії для того, щоб витримати і підготуватися, – каже Кличко.

Він зазначив, що зроблений запас палива, електрогенератерів, великий запас їжі, води, підготовлені пункти обігріву, бювети.

– Ми готові до різних сценарій і в жодному разі руки опускати ми не будемо і піднімати також, – додав мер міста.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, Кличко заявив, що кожний киянин повинен заздалегідь підготуватись до екстреної ситуації та дізнатись про місцезнаходження пунктів обігріву, найближчого бювету.

– Вся ця інформація знаходиться на сайті КМДА. Якщо вам потрібна додаткова інформація, ви можете її отримати за телефоном – 1551. Чи в районних адміністраціях, куди кожен може звернутись, – говорить міський голова.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-05 23:38:46