Україна і світ

Відмобілізований особовий склад ворога не мотивований

Станом на 18.00 3 листопада 2022 року, незважаючи на оголошене завершення часткової мобілізації, військове керівництво російської федерації продовжує набір так званих «добровольців» для у часті у війні на території України, інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Військкомати отримали вказівки щодо подальшого формування так званих добровольчих підрозділів. Цими «добровольцями» можуть стати чоловіки з погашеною судимістю, без обмеження віку та за будь-якого стану здоров’я, окрім осіб, що мають офіційний статус інваліда. Щоб уникнути юридичних та фінансових зобов’язань, укладання контракту з міністерством оборони російської федерації з такими особами не передбачається.

Раніше відмобілізований особовий склад має низький рівень морально-психологічного стану, що призводить до надзвичайних подій у місцях дислокації. Так, в підрозділах 57 мотострілецької дивізії так званих територіальних військ, на етапі злагодження в Казані, самовільно залишило частину понад 15 осіб солдат і сержантів, а під час передислокації в Україну ще двоє мобілізованих вчинили самогубства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, основною проблемою вже діючих окупаційних підрозділів, крім приватних військових кампаній, залишається низька навченість особового складу та швидкий вихід з ладу бойової техніки, що знята зі зберігання і не пройшла відповідного обслуговування.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 18:35:14