Україна і світ

З 24 лютого 1138 захисників повернулись додому в рамках публічних обмінів полоненими – представник ГУР

Це був важкий обмін, тому що у ньому більша частина звільнених – це поранені. Серед них є люди в дуже важкому стані, є з ампутованими кінцівками, з хронічними захворюваннями. Усі вони отримують необхідну медичну допомогу, на всіх чекає тривалий процес відновлення та реабілітації. Про це з місця проведення сьогоднішнього обміну полоненими в ефірі «Єдиних новин» повідомив Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Він зазначив, що мова іде не лише про поранених, а також про людей, які мали бути не обміняними, а просто повернутими додому. Наразі звільнених полонених у найважчому стані швидкі уже доставляють до лікувальних закладів.

– Уже відбулись перші дзвінки додому, перші контакти з командирами – і це дуже важливо, – зазначив Андрій Юсов. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив, що за період з початку широкомасштабного вторгнення росії уже 1138 захисників повернулись додому в рамках публічних обмінів і роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

– Це велика командна робота і Головного управління розвідки, Служби безпеки, Офісу Президента, Міністерства внутрішніх справ – власне, всіх структур. Ця робота обов’язково буде тривати, наступні обміни готуються і вже відбудуться найближчим часом, – наголосив Андрій Юсов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 18:07:36