Україна і світ

Усі ІТ-технології, яких слід позбавити росію. Україна розробила відповідний документ

Cracked flag of Russia, crossed out, the word Sanctions. Russian aggression. Politics. Economy Economic crisis. The collapse of the economy.

Незалежна група міжнародних експертів з питань санкцій проти росії напрацювала докладний документ, де вказані всі ІТ-технології, яких слід позбавити злочинний режим.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

«Попри те, що багато країн, які наклали санкції, запровадили обмеження на продаж військових компонентів і допоміжних систем для Росії, іноземне програмне забезпечення, послуги, технічна інфраструктура, інтелектуальна власність та інші менш матеріальні об’єкти поки що не підпадають під санкції чи обмеження. Саме тому наша експертна група взяла це питання в роботу й пропонує конкретні ефективні заходи», – повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Після вторгнення в Україну 24 лютого Росія почала реквізувати іноземні ІТ- та мікроелектронні компоненти зі споживчих товарів для використання військовими. Тому більше не існує різниці між ІТ-товарами й послугами, що постачаються в Росію для «цивільного» використання, і тими, які перепрофільовуються для військового застосування проти України. Іноземні ІТ забезпечують російську військову та пропагандистську машини.

Розроблений документ містить аналіз сфер, щодо яких слід негайно запровадити санкції, пояснення, як це зробити та як відповідні технології підтримують військову інфраструктуру росії та військові операції в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Головною рекомендацією документа є заклик заблокувати для рф можливість використовувати або отримувати ІТ, які містять програмне забезпечення, мікропрограми та компоненти, які були виготовлені будь-якою країною, що запровадила санкції.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 17:17:29