Україна і світ

Минулого тижня Нацгвардійці виконали понад 200 вогневих завдань

Микола Уршалович. Фото: Дмитро Юрченко / АрміяInform

Про це повідомив під час брифінгу у Military Media Center т.в.о. директора Департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович.

Протягом минулого тижня основні зусилля гвардійських підрозділів у взаємодії з підрозділами інших складових сектору безпеки та оборони  зосереджувались на проведенні ударно-пошукових, контрдиверсійних, профілактичних та стабілізаційних заходів на звільнених територіях, утриманні рубежів оборони на Куп’янському, Слов’янському, Сіверському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому напрямках; прикритті Державного кордону України та підтриманні правового режиму воєнного стану на території Держави.

– Противник продовжував спроби захопити Бахмут і йому вдалося досягти часткового успіху на східній околиці міста. Але 27 жовтня в ході штурмових дій гвардійських підрозділів 25-ї бригади імені князя Аскольда та 1-ї Президентської бригади імені гетьмана Петра Дорошенка противник був відкинутий за межі міста, значна частина живої сили і техніки були знищені. За мужність і героїзм 18 гвардійців будуть представлені до нагород, – повідомив Уршалович.

Крім того, основні зусилля артилерії Національної гвардії зосереджувались на вогневій підтримці підрозділів Сил оборони в ході бойових дій на Бахмутському напрямку, що сприяло зайняттю нашими підрозділами більш вигідних позицій та на вогневій підтримці військ, що обороняються на Запорізькому напрямку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Протягом минулого тижня артилерійськими підрозділами виконано понад 200 вогневих завдань з ураження живої сили, вогневих засобів та техніки противника. Підтверджено знищення одного танка, трьох одиниць автомобільної техніки, шести бойових броньованих машин, одного міномета та до двох рот живої сили противника, – зазначив Уршалович.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 12:01:52