Україна і світ

Системи ППО та батарею ЗРК: Іспанія передасть новий пакет військової підтримки Україні

Іспанія передасть новий пакет військової підтримки Україні, зокрема, батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide, системи протиповітряної оборони Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди для них.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу з главою МЗС Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом у Києві.

– Він (новий пакет військової допомоги, – Ред.) уже на шляху до України. І найближчим часом наша держава зміцнить свою обороноздатність, отримавши батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide та ракети до неї, чотири системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них, а також інше військове спорядження, – зазначив він.

За словами Кулеби, рішення Іспанії передати системи Hawk декілька тижнів тому стало сигналом для інших країн почати пошук цих засобів, щоб передати їх Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Hawk є попередниками системи протиракетної оборони Patriot американського виробництва. Варто зазначити, що США розглядають можливість постачання цих систем Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-02 20:27:47