Україна і світ

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами захисників з бригади імені короля Данила

Під час зустрічі більшість часу присвятили розбору індивідуальних ситуацій і надання відповідної консультаційної допомоги.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Юрист Координаційного штабу роз’яснив присутнім процедурні аспекти отримання статусу та посвідчення учасника бойових дій, а також нюанси налагодження комунікації родичів військовослужбовців з командуванням військових частин.

Радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін розповів, що з 2014 року ведеться інтерактивна карта бойових зіткнень і місць загибелі українських оборонців. Після деокупації та проведення стабілізаційних заходів певної території на ній розпочинає роботу група представників Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, спільно з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста. Проводиться пошук та ексгумація тіл загиблих, а згодом обмін з ворожою стороною «тіло на тіло».

Також обговорювалися тонкощі проведення процедури звірок ДНК. Рідні воїнів дізналися, що мають право запросити проведення повторних експертиз за державний кошт у разі виникнення сумнівів щодо достовірності попередніх.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На зустрічі були присутні представники ГУР МОУ, СБУ, Сухопутних військ ЗС України, Головного слідчого управління Нацполіції, Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-02 15:55:58