Україна і світ

Як світ продовжує підтримувати Україну

Президент Європейської ради Шарль Мішель

Міжнародні партнери все більше підтримують Україну у боротьбі проти агресії рф, ця підтримка вже давно переросла із гучних заяв у конкретні дії. Добірку міжнародної допомоги, яку останніми днями надали або анонсували наші партнери, опублікувала Служба зовнішньої розвідки України.

Уряд Чехії на додаток до термінових програм в рамках фондів ЄС надаватиме Україні $ 20 млн щорічно для допомоги у відновленні.

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон анонсував постачання шведського сучасного озброєння в Україну.

«Найрішучіше засуджую ракетні удари рф по Києву та критичній інфраструктурі в інших регіонах. Стратегія москви – сіяти страх – не спрацює. Ми продовжимо підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно», – наголосив президент Європейської Ради Шарль Мішель.

Міністр сільського господарства Франції Марк Фено повідомив, що його країна опрацьовує варіанти експорту українського продовольства наземними маршрутами.

Німеччина та Європейський Союз розглядають можливість визнання «Корпусу вартових Ісламської революції» терористичною організацією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Глава уряду Норвегії Йонас Гар Стьоре повідомив, що з 1 листопада збройні сили країни переводяться у стан підвищеної бойової готовності. «На полі бою росія зараз відчуває великий опір. Це призводить до того, що вона вдається до інших засобів. Ми підвищуємо готовність армії, тому що цього вимагає ситуація», – наголосив очільник уряду країни.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-02 00:03:10