Україна і світ

Тиск на росію заради гарантій продовольчої безпеки потрібен зараз від усіх — Президент України

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні:

— Проговорили з Президентом Макроном ситуацію з нашим продовольчим експортом. Цими днями рух суден з українською агропродукцією продовжився, передусім завдяки принциповості партнерів, а саме ООН і Туреччини, які не сприймають російських намагань знищити зернову угоду, — повідомив Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 251-го дня війни. — Але потрібен надійний і довгостроковий захист зерновому коридору. росія має чітко знати, що отримає жорстку відповідь світу на будь-які кроки, які зривають наш продовольчий експорт. Це питання буквально про життя для десятків мільйонів людей.

За словами Президента України, він говорив про це сьогодні й з Прем’єр-міністром Камбоджі. Ця країна зараз головує в АСЕАН, одному з найпотужніших світових об’єднань. Це понад 600 мільйонів людей у десяти країнах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Для кожної з цих країн продовольча криза — це реальна загроза національній безпеці. Якщо ціни на продовольство через російську агресію зростатимуть, якщо на продовольчому ринку утвориться дефіцит, то це неминуче призведе до катастрофічних наслідків у більшості країн АСЕАН, як і в інших регіонах світу. Тому тиск на росію заради гарантій продовольчої безпеки потрібен зараз від усіх — і від азійських країн також. Працюємо заради цього, — повідомив Володимир Зеленський.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-01 23:22:58