Україна і світ

РФ очікує просування ЗСУ до Херсона та перекидає війська через Дніпро — ISW

Російські сили, ймовірно, продовжують перекидати війська та військову техніку через річку Дніпро, чекаючи контрнаступу Збройних сил України на Херсон.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські військові 30 жовтня повідомили, що окупанти готуються до перекидання артилерійських підрозділів та озброєння із західного берега Дніпра для можливої ​​передислокації на інших напрямках.

В оперативному командуванні Південь повідомили, що російські загарбники готуються до евакуації окремих підрозділів та військової техніки із західного берега та зібрали плавзасоби для здійснення евакуації.

Херсонський колаборант Кирило Стремоусов заявив, що 30 жовтня армія РФ розпочала інженерні роботи в Білозерці (6 км на захід від Херсона) та Чорнобаївці (1 км на північ від Херсона).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чорнобаївка є останнім населеним пунктом на трасі М14 на північ від Херсона. Нинішня лінія фронту проходить менш ніж за 20 км на північний захід від Чорнобаївки. Підготовка окупантів до оборони цього населеного пункту говорить про те, що росіяни очікують на наступ ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-01 10:25:19