Україна і світ

Голова Євроради про ракетний удар по Україні: Стратегія Москви сіяти страх не спрацює

Голова Європейської ради Шарль Мішель відреагував на сьогоднішній масований ракетний обстріл території України, який здійснили російські війська.

Відповідний коментар він оприлюднив у своєму Twitter-акаунті.

Мішель наголосив, що стратегія поширення страху за допомогою обстрілів цивільної інфраструктури, до якої вдався Кремль, не спрацює.

Голова Євроради також запевнив у подальшій підтримці України з боку Євросоюзу.

– Найрішучіше засуджую ракетні удари РФ по Києву та критичній інфраструктурі в інших регіонах. Стратегія Москви сіяти страх не спрацює. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде необхідно, – зазначив він.

Як відомо, сьогодні з самого ранку РФ розпочала чергову ракетну атаку на території України. Як поінформував прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ворог завдав ушкоджень 18 об’єктам у 10 регіонах України. Більшість із пошкоджених об’єктів енергетичні. Крім того, без світла залишилися сотні населених пунктів у семи областях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Російські війська застосували ракети повітряного базування Х-101 та Х-555. Більш як 50 крилатих ракет були запущені з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область). Однак українські сили ППО збили 44 з них.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-31 17:53:03