Україна і світ

У спільній заяві український і чеський уряди закликали світ збільшити військову допомогу Україні

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час першої міжурядової консультації з прем’єром Петром Фіалою і чеськими колегами підписали спільну заяву, у якій підтвердили рішучість відновити територіальну цілісність і суверенітет України в межах міжнародно визнаних кордонів. А також закликали міжнародну спільноту посилити санкційний тиск на росію і наголосили на необхідності збільшення військової, фінансової та гуманітарної допомоги для України.

Про це повідомив Денис Шмигаль у Телеграм-каналі.

Крім того, був підписаний меморандум про співробітництво у сфері стандартизації, метрології та оцінки відповідності. Це сприятиме підтримці українського бізнесу і його виходу на європейський ринок. Меморандум про взаєморозуміння між МЗС України та Чехії, що поглибить двосторонній діалог між країнами.

Представники чеського уряду оголосили про  готовність долучатися до відбудови України. Зокрема, взяти патронаж над Дніпропетровщиною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Дякую Уряду Чехії й чеському народові за щиру дружбу. Разом подолаємо ворога і зробимо Європу безпечною та квітучою», – написав Прем’єр-міністр України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-31 15:42:26