Україна і світ

Санкції в дії: Україна і світ проти російської агресії

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив, що його країна відремонтує щонайменше 12 пошкоджених на війні установок Panzerhaubitze 2000 (PzH2000) для України.

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України.

Словенія передала Україні 28 модернізованих танків М-55S. Танк отримав динамічний захист і дизельний двигун V12, потужність якого зросла приблизно на 15 % і становить 600 кінських сил. У M-55S встановлено нову 105-мм гармату, а також приціл Fotona SGS-55 з лазерним далекоміром. Танк має нову систему управління вогнем.

Пентагон оприлюднив перелік оборонної допомоги Україні на 275 млн. Зокрема наша країна отримає: засекречену кількість ракет GMLRS для реактивних систем М142 HIMARS; 500 155-мм високоточних снарядів; 2000 снарядів RAAM; понад 1 300 неназваних протитанкових систем; 125 високомобільних багатоцільових колісних машин HMMWV; засекречену кількість стрілецької зброї; 2,750,000 набоїв до стрілецької зброї; чотири комплекси супутникового зв’язку.

Голова Бюро міжнародної політики при президенті Польщі Якуб Кумох заявив, що своєю агресією проти України росія анулювала Основоположний акт НАТО-росія 1997 року.

Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс допустив блокування резервів центробанку рф до початку відбудови росією України.

рф

Фінська компанія з виробництва шин Nokian Tyres уклала угоду щодо продажу своїх підприємств на росії.

Через занадто агресивну політику москви на міжнародній арені Казахстан дедалі більше обмежує співпрацю з росією. Казахська компанія «Казатомпром», яка є найбільшим видобувачем урану у світі, планує постачати уран в обхід росії. Хоча раніше Казахстан постачав уран переважно саме через територію росії.

Через відмову Чехії (в умовах антиросійських ізоляційних санкцій) обслуговувати та надавати комплектувальні до винищувачів, росіяни не можуть поремонтувати крісла-катапульти на навчально-бойових літаках Л-39 та повноцінно навчати майбутніх пілотів.

Через брак на рф сучасного іноземного обладнання і неспроможність налагодити власне виробництво засобів зв’язку, росія відмовилась від планів повного переходу на стандарти 4G. Як повідомило мінцифри, у великих містах підтримуватимуть мережі 3G як мінімум до 2025 року, а в інших містах відмовлятися від 3G почнуть з 2027 року.

Після втрати європейських, японських, американських партнерів російські таксопарки мусять переходити на китайські автомобілі нижнього бюджетного сегменту. Зокрема «яндекс.таксі» домовився з компаніями Haval, Chery і Geely щодо постачань автомобілів для своїх таксопарків. Проте машин все одно не вистачає, тому залучають компанії, які навіть не представлені на російському ринку – BAIC.

На росії через брак коштів відмовились від запланованого будівництва у москві нового парламентського центру для потреб госдуми та совєта федерації.

Міграція з рф частини населення та мобілізація призвели до неспроможності більшості росіян подорожувати в листопаді: кількість заброньованих організованих турів знизилась на 20 %, самостійних туристичних поїздок до країн далекого зарубіжжя на 34 %, продажі авіаквитків – на 40 % порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Самопроголошений президент білорусі алєксандр лукашенко підписав закон «Про денонсацію республікою білорусь Факультативного протоколу до Міжнародного пакта про громадянські та політичні права 1966 року». Наразі громадяни білорусі не зможуть подавати скарги до Комітету ООН з прав людини.

У мзс білорусі повідомили, що більше не відкриватимуть виборчі дільниці за кордоном.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згідно з даними нацбанку рб заборгованість білорусів за кредитами в жовтні зросла до 16 млрд 520 млн рублів. Ця сума на 89,2 млн. більше, ніж місяцем раніше. Загальна заборгованість білорусів щодо банківських позик зростає четвертий місяць поспіль. На початок жовтня кредити на нерухомість для фізосіб зросли до 11 млрд 657,8 млн. рублів. Це на 79,8 млн. рублів більше, ніж місяцем раніше. За вересень збільшилися також борги за споживчими кредитами – до 4 млрд 794,8 млн рублів. Це на 10,6 млн. рублів більше, ніж місяцем раніше.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-31 00:40:12