Україна і світ

Знищуватиме дрони-камікадзе: що відомо про ракети, якими планують озброїти Bayraktar

У неділю, 30 жовтня, стало відомо, що безпілотники Bayraktar планують озброїти ракетами класу “повітря-повітря” для боротьби з дронами-камікадзе.

Турецькі компанії Roketsan і Baykar вже підписали контракт на інтеграцію ракети від комплексу малої дальності Sungur.

ПЗРК Sungur був уперше представлений у липні 2020 року на платформі бронеавтомобіля Vuran після успішних випробувань.

Комплекс може виявляти, ідентифікувати та відстежувати цілі як вдень, так і вночі. Його основою є ракета від переносного зенітного ракетного комплексу турецького виробництва Portatif Savunma (PorSav).

Вона є майже аналогом ракети до ПЗРК Stinger, проте є одна відмінність: на турецькій PorSav використовується головка самонаведення власного виробництва – Imager Infrared (IIR) замість IR Seeker Head, як на Stinger.

Фото: Roketsan

Ракета PorSav призначена для ураження маловисотних повітряних цілей. Вона може запускатись з мобільної платформи з можливістю 360-градусного обертання.

Максимальна дальність ракети ПЗРК – 8 км, висота – 4 км.

Головка ракети використовує тепловізійну (інфрачервону) систему самонаведення типу Imagine Infra-Red (IIR), тому має високий коефіцієнт ураження цілей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інтеграція цих ракет у бойові безпілотники Akıncı і Bayraktar TB2 може призвести до створення концепції недорогого повітряного патрулювання для усунення таких загроз, як бойові гелікоптери і ворожі безпілотники, включно з дронами-камікадзе.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-30 21:41:51