Україна і світ

росія брехливо стверджує, що Україна готується застосувати «брудну бомбу» на своїй території

NATO Secretary General Jens Stoltenberg meets the crew of the US aircraft carrier USS George H.W. Bush which is currently participating in NATO Exercise Neptune Strike 2022 in the Mediterrranean Sea.

Країни НАТО відкидають це відверто помилкове твердження. росія часто звинувачує інших у тому, що сама має намір зробити. Ми вже бачили цю модель поведінки раніше. Від Сирії до України, зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО відвідав авіаносець ВМС США «Джордж Буш» в Адріатичному морі. «Буш» нині очолює ударну авіаносну групу під командуванням НАТО, яку пан Столтенберг назвав «демонстрацією спроможності США і їх відданості Альянсу». Він зауважив, що авіаносець надсилає потужний сигнал про стримування з боку Альянсу щодня, повідомив Генеральний штаб ЗС України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Єнс Столтенберг також висловився щодо нещодавніх заяв москви про те, що Україна нібито готується застосувати на своїй власній території радіологічну «брудну бомбу», наголосивши, що «союзники по НАТО відкидають це очевидно брехливе звинувачення». Він сказав, що росія «не повинна використовувати фальшиві приводи для подальшої ескалації». Він також засудив військову підтримку Іраном ведення війни росією, сказавши, що «жодна країна не повинна допомагати агресорові у веденні незаконної війни» і схвалив санкції, які члени Альянсу і Європейський союз накладають на Тегеран.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-30 14:17:09