Україна і світ

Росіяни залишають по собі випалену землю – Денис Монастирський

На звільнених територіях Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Запоріжжі, Харківщини замінування вдвічі щільніше, ніж на деокупованій частині Київщини або Чернігівщини.

Про це повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Під час зачисток визволених населених пунктів часто штурмові дії разом із ЗСУ здійснюють підрозділи Національної поліції та Національної гвардії України. Чи не в усіх селищах правоохоронці виявляють катівні й масові поховання вбитих росіянами містян, документують інші воєнні злочини.

Міністр розповів, що після себе окупанти залишають випалену землю, виносять з осель людей усе майно, знищують усі системи життєзабезпечення: електрику, опалення. Тому відразу після бойових підрозділі у ці населені пункти заходять рятувальники, котрі намагаються забезпечити людям елементарні умови. У першу чергу вони завозять генератори, аби там з’явилося світло і запрацював мобільний зв’язок.

Одним із найважливіших завдань ДСНС та Нацполіції є розмінування територій, що були під окупацією.

– Якщо раніше ми могли говорити про розмінування на Луганщині, Донеччині, то, на жаль, наразі ми змушені говорити про це фактично на більшій частині території нашої держави. Дійсно, заміновано фактично все Якщо ми порівнюємо з Київщиною або Чернігівщиною, то замінування вдвічі щільніші. Це, звичайно, пов’язано і з тривалістю перебування там ворога, і з тим, що вони більше використовують цей спосіб як стримування наших військ, – сказав глава МВС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Протягом останніх восьми місяців працівники ДСНС виявили понад 250 тисяч вибухонебезпечних предметів, ще 130 тисяч – працівники поліції.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-29 23:32:45