Україна і світ

«Брудна бомба» як спосіб впливу на внутрішнього та зовнішнього споживача інформації – Роман Безсмертний

У сьогоднішньому інтерв’ю для АрміяInform політик, дипломат, науковець Роман Безсмертний, коментуючи численні рашистські заяви про «брудну бомбу» наголосив, що наратив про нібито бажання України її застосувати – це  черговий етап інформаційно-психологічної війни росії проти України й усього світу.

Роман Безсмертний вважає, що він спрямований на кілька споживачів, головним чином — на власних співвітчизників, які живуть у російській федерації. Це допомагає владі тримати їх у мобілізаційному руслі й не перемикатися на тему численних похоронок, які приходять по загиблих у війні військовослужбовцях.

Іншими об’єктами пропагандистської атаки є країни Заходу, котрих, залякуючи атомним армагедонном, військово-політична верхівка рф бажає підштовхнути до переговорів.

— Очевидно, що теза про «брудну бомбу» — спроба покласти меню на стіл переговорів, яких дуже зараз домагається кремль, не знаючи як їх розпочати. Росіяни бажають підштовхнути світ до думки, що треба сідати, обговорювати цю тему. Мовляв, питання ядерної безпеки набагато важливіше, ніж окупація якоїсь там частини України. Ось сценарій, який малюють у кремлі, — резюмує політик.

На його думку, абсолютно своєчасною і конкретною стала інформаційна нота, котру нещодавно підписали й оприлюднили міністри закордонних справ Франції, Великої Британії та Сполучених штатів Америки. Вони абсолютно чітко поставили крапки над «і» стосовно того, хто агресор, хто винуватий в ситуації, яка склалась, хто має і хто погрожує світу ядерною зброєю.

читайте також:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-29 13:52:39