Україна і світ

Новоприбулі російські мобілізовані на Херсонщині агітують інших окупантів рф здаватися в український полон

Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону «Єдині новини».

На запитання ведучого щодо загальної кількості мобілізованих, які, за даними Генштабу ЗС України, прибули на південь спочатку в кількості 2 тисяч, потім вони підтягнули ще тисячу, Наталя Гуменюк відповіла, що ці «частково мобілізовані», які прибули в регіон, наразі розподіляються по підрозділах, де проводять інформаційну «кампанію».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Вони наразі розподіляються по підрозділах, грубо кажучи, по окопах, де починають свою роботу, яку розпочали ще під час формування команди у військкоматах там за поребриком. Зокрема вони, прибуваючи на передові позиції, одразу починають розповсюджувати інформацію серед тих військових підрозділів, куди потрапляють, про те, що необхідно здаватися в полон. У цьому сенсі вони нам дуже допомагають. Тому що нас влаштовує таке «переформатування військ». На інших ділянках росіяни все ж таки намагаються ущільнити оборону. Ми говоримо про те, що вони намагаються оборонятися й укріплюють зараз на правому березі, а також будують лінії оборони й на лівому. Це може у прямий спосіб вказувати на те, що вони усвідомлюють, що на правому березі втриматися їм не вдасться, — сказала Наталя Гуменюк.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-29 11:42:35