Україна і світ

«Стратегії національної оборони США» визначила, що «росія представляє серйозні, постійні ризики»

Міністр оборони США Ллойд Остін. Фото: U.S. Navy Petty Officer 2nd Class Alexander Kubitza

Міністерство оборони США зберігатиме свою основоположну відданість колективній безпеці НАТО, працюючи разом із членами Альянсу та партнерами, щоб стримувати, захищати та створювати стійкість проти подальшої російської військової агресії.

Про це йдеться у «Стратегії національної оборони США», яку презентував Міністр оборони США Ллойд Остін 27 жовтня 2022 року під час пресконференції у Пентагоні.

«Стратегія національної оборони» містить «Огляд ядерної ситуації» та «Огляд протиракетної оборони» й визначає стратегічний напрямок Департаменту оборони щодо підтримки пріоритетів національної безпеки США та випливає безпосередньо зі «Стратегії національної безпеки» президента Джозефа Байдена.

Генеральний штаб ЗСУ наводить основні цитати «Стратегії національної оборони США» щодо України:

  • «Зневажливо ставлячись до незалежності своїх сусідів, російський уряд прагне застосувати силу, щоб нав’язати зміни кордонів і відновити імперську сферу впливу. Його великий досвід територіальної агресії включає ескалацію цієї жорстокої, неспровокованої війни проти України. Хоча політичні та військові дії лідерів росії, спрямовані на розкол НАТО, мали драматичний результат, мета залишається. росія представляє серйозні, постійні ризики в ключових сферах»;
  • «Міністерство оборони США зберігатиме свою основоположну відданість колективній безпеці НАТО, працюючи разом із членами Альянсу та партнерами, щоб стримувати, захищати та створювати стійкість проти подальшої російської військової агресії. Оскільки ми продовжуємо робити свій внесок у спроможність і готовність НАТО, у тому числі шляхом покращення нашої позиції в Європі та наших розширених зобов’язань щодо ядерного стримування, Департамент оборони працюватиме з членами Альянсу на двосторонній основі та в рамках встановлених процесів НАТО, щоб краще зосередити розвиток можливостей НАТО та військову модернізацію на вирішенні російської військової загрози».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Збройні Сили України вдячні за підтримку та допомогу США!

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-28 19:58:06