Україна і світ

Командувач Морського командування НАТО відмітив високий рівень підготовки українських моряків

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа провів онлайн-зустріч з командувачем Морського командування НАТО віцеадміралом Кітом Блаунтом. 

Як стало відомо, сторони обговорили безпекову ситуацію та хід бойових дій в Україні, перспективні напрямки військового співробітництва, направленого на розвиток бойових спроможностей національного флоту для відбиття російської агресії й захисту територіальної цілісності України.

Командувач Морського командування НАТО відмітив високий рівень підготовки, професіоналізму й умотивованості українських військових моряків, які опановують новітні зразки озброєння.

Своєю чергою очільник українських ВМС подякував віцеадміралу Кіту Блаунту за незмінну підтримку нашої країни та надану допомогу збоку іноземних партнерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що це не перша їхня зустріч. До цього командувач ВМС ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа під час попередньої онлайн-зустрічі з командувачем Морського командування НАТО віцеадміралом Кітом Блаунтом обговорювали поточну ситуацію й загрози з боку рф на морському напрямку. А також питання співпраці та шляхи розвитку спроможностей вітчизняного флоту для дієвого стримування російської агресії, передусім за рахунок військово-технічної допомоги країн-членів НАТО.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-28 14:37:09