Україна і світ

Жодних ознак наявності біологічної зброї в Україні: ООН зробили офіційну заяву на звинувачення росії

Організація Об’єднаних Націй не знає про жодну програму біологічної зброї в Україні, вкотре повторив  на брифінгу в Раді безпеки високопосадовець Управління з питань роззброєння.

Про це йдеться на офіційному сайті ООН.

Рада вже втретє після широкомасштабного вторгнення 24 лютого офіційно збирається на прохання росії, аби розглянути її звинувачення.

Верховний представник ООН з питань роззброєння Ізуму Накаміцу раніше повідомляв послам – спочатку в березні, а потім в травні – що ООН не бачить доказів використання біологічної зброї в Україні.

«Ситуація залишається такою ж і на сьогодні», – зазначив заступник верховного представника ООН з питань роззброєння Адедеджі Ебо.

І Україна, і США спростували заяви росії.

«Україна ніколи не розробляла, не виробляла і не зберігала – самостійно чи спільно з кимось – біологічну чи хімічну зброю, – зазначила Раді заступниця постійного представника України при ООН Христина Гайовишин. – Наша країна не має відповідної інфраструктури для розробки та виробництва біологічної зброї».

Посол США Лінда Томас-Грінфілд назвала зустріч «колосальною втратою часу», заявивши, що вона була проведена з єдиною метою – поширення дезінформації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Неважливо, скільки зустрічей на цю тему намагається скликати росія. І неважливо, наскільки сильно вона запускає свою пропагандистську машину. Ми не повинні відволікати ресурси ООН на безпідставне розслідування. І ми не повинні дозволити тактиці росії відвернути нас від її жорстокої загарбницької війни».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-28 14:28:34