Україна і світ

Путін продовжив відкидати ідею суверенітету України, що несумісно з переговорами – ISW

Президент Росії Володимир Путін продовжує відкидати ідею суверенітету України, що принципово несумісне із серйозними переговорами. Про це йдеться у звіті Інституту з вивчення війни ISW.

Путін продовжив заперечувати український суверенітет під час виступу у дискусійному клубі Валдай 27 жовтня. Путін заявив, що “єдиною реальною гарантією українського суверенітету” може бути лише Росія, яка “створила” Україну. Путін повторив, що “історичним фактом” є те, що українці та росіяни, по суті, є “одним народом”, який був помилково поділений на “різні держави”. 26 жовтня Путін заявив, що Україна “втратила свій суверенітет” і стала васалом НАТО.

Як пишуть аналітики ISW, заяви Путіна відкидають той юридичний факт, що Україна є повністю суверенною державою, що Російська Федерація визнала суверенітет України та що український народ існує як окрема нація. Увічнення Путіним наративу про те, що Україна та Росія — це єдиний народ, поділений на різні держави довільними історичними обставинами, вказує на його постійну мету — знищити українську державу та стерти саме поняття українського народу. У виступі наголошується на неприйнятті Путіним ідеї про те, що нині існує якась незалежна українська національна ідентичність.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-28 11:04:15