Україна і світ

Координаційний штаб з питань військовополонених надав понад 3 тисячі консультацій

Ганна Маляр. Фото: Дмитро Юрченко / АрміяInform

Про це повідомила під час брифінгу у Media Center Ukraine заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

– Громадська приймальня Координаційного штабу надала понад 3 тисячі консультацій по телефону, це активна робота щодня, і опрацювала вже понад 6 тисяч запитів про статус оборонця України. Тобто це запити всіх людей, які шукають своїх близьких, – зазначила пані Ганна Маляр.

Водночас, вона закликала довіряти тільки державним органам у питаннях пошуку безвісті зниклих і повернення військовополонених, а також тіл наших загиблих захисників.

Вкотре вона нагадала, що Координаційний штаб з питань військовополонених працює у Києві на вулиці Спаська 37. Консультації можна отримати за телефонами: +38 (095) 412 74-24, +38 (044) 425 12 09.

– Наші вимоги, вимоги родичів і близьких, повинні бути звернені насамперед до рф, яка примусово утримує наших людей, і мусить бути повна допомога і сприяння українській державі у питаннях повернення. На разі,  Україна виконує всі свої обіцянки і виправдовує всі очікування у цьому питанні, – наголосила пані Маляр.

Крім того, вона нагадала, що всі звільнені з російського полону  українські військовослужбовці проходять лікування та реабілітацію у державних медичних закладах під наглядом фахівців високого рівня і безкоштовно отримують весь спектр необхідних медичних послуг. Тобто всі їхні потреби фінансуються державою у повному обсязі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготувала Леся Медведенко

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-27 11:59:05