Україна і світ

На перейменованій вулиці Героїв полку «Азов» у Києві з’явилася меморіальна дошка

25 серпня 2022 року Київська міська рада ухвалила рішення про перейменування 95 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим, повідомляє видання «Вечірній Київ». Серед них перейменували й вулицю Маршала Малиновського, що в Оболонському районі, — нині вона називається Героїв Полку «Азов».

Сьогодні ж, 26 жовтня, на цій вулиці відкрили меморіальну дошку, присвячену 26-річному бійцю-киянину героїчного полку «Азов» Ігорю Бєлошицькому з позивним «Белаз», який жив на цій вулиці.

12 грудня 2014 року в районі Маріуполя розвідники ЗСУ разом із групою полку «Азов», до складу якої входив й Ігор Бєлошицький, знайшли та знищили снайперську пару противника, а потім — ворожу ДРГ, яка влаштувала засідку. На жаль, після виконання завдання, автомобіль «Азову» підірвався на встановленому терористами фугасі. Героя поховали у рідному Києві, на Лук’янівському військовому кладовищі.

Меморіальну табличку з іменем киянина відкривали за участі голови Оболонської РДА Кирила Фесика, депутата Київради Мирослави Смірнової та першого командира «Азову» Андрія Білецького.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Сьогодні ніхто уже не сумнівається в тому, що подвиг «Азову» — приклад для всієї країни, — сказав Андрій Білецький. — Це приклад відданості, приклад справжнього героїзму, приклад того, як битися до кінця. Цей приклад показує, що попри те, що Україна в рази менша за росію, ми переламуємо ворога та виграємо. У росіян може бути більше зброї, більше людей. Але у них ніколи не буде нашого духу, нашої волі до перемоги!

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-26 18:29:43