Україна і світ

Очолила створену загарбниками місцеву «почту»: на Харківщині затримано колаборантку

У звільнених районах Харківської області встановлено місцезнаходження і затримано ворожу поплічницю, яка під час захоплення частини регіону добровільно приєдналась до лав окупаційної адміністрації, де і очолила створену загарбниками місцеву «почту».

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Невдовзі після «призначення» колаборантка обікрала одне з міських відділень Укрпошти і передала агресорам майже 2 млн гривень, сплачених громадянами за послуги держпідприємства.

Крім того, зловмисниця виконувала ворожі завдання щодо формування підконтрольної рф поштової мережі у містах Балаклія та Ізюм.

За даними слідства, поплічницею окупантів виявилась колишня працівниця регіонального підрозділу акціонерного товариства поштового зв’язку.

Для «запуску» поштових відділень у захоплених містах колаборантка намагалась відновити зв’язок зі своїми колишніми колегами, які виїхали за межі області. Саме від них планувала отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування і баз даних абонентів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після звільнення регіону зловмисниця намагалась переховуватись від правосуддя. Наразі затриманій повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, їй загрожує до 10 років ув’язнення. На разі поплічниці окупантів обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-26 11:41:55