Україна і світ

Якщо росія підірве Каховську дамбу, вона відріже собі «ногу» – воєнний експерт

З точки зору воєнних дій, підрив Каховської дамби не матиме стратегічного значення. Адже українські війська знаходяться значно північніше. Про це розповів під час брифінгу в Military Media Center воєнний експерт полковник Петро Черник.

Втім, за його словами, окупанти вже готують підґрунтя аби звинуватити українську державу в підриві цієї дамби. В першу чергу буде затоплено тимчасово окуповані території, де знаходяться російські війська, чим вони самі собі відріжуть «ногу». Також ця катастрофа призведе до припинення подачі води до Кримського півострову. На думку воєнного експерта, це може бути так званою внутрішньою грою наближених до путіна людей, аби змінити керівництво росії.

– Також нещодавні заяви колаборантів Херсонщини про евакуацію мешканців обласного центру на лівий берег Дніпра свідчать саме про депортацію українських громадян,- зазначив Петро Черник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це говорить про те, що противник являється для українців «цивілізаційним злом». Він перейшов усі можливі риси людяності та показує такими діями, що чекає Україну в разі капітуляції.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-26 11:28:15