Україна і світ

У Страсбурзі розпочала роботу українська делегація представників оборонців у російському полоні

Делегація представників громадських організацій захисників, які опинилися в російському полоні, зникли безвісти за особливих обставин чи загинули, працюватиме в рамках проведення 43-ї сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Під час сесії матиме зустріч з державним міністром місцевого самоврядування та безпеки Великої Британії, міністром місцевого самоврядування Ірландії, українською громадою у м. Страсбург.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Представники делегації поінформують про реальний стан поводження з українськими військовополоненими російською стороною, розкриють актуальні проблеми невиконання росією вимог міжнародного гуманітарного права.

Під час зустрічей поділяться особистими історіями та переживаннями, дадуть відповіді на запитання, а також нададуть пропозиції щодо виконання Женевської конвенції з питань поводження із військовополоненими та захисту прав і основоположних свобод людини і громадянина, шляхи ефективної співпраці із міжнародними організаціями за спеціальними мандатами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До складу делегації увійшли представники громадських організацій «Рада дружин і матерів захисників України «Жінки зі Сталі», «Штаб підтримки Морської піхоти України», Військово-морських сил Збройних сил України, а також Голова Миколаївської обласної ради, Представник делегації України в Конгресі Ради Європи, керівник Гуманітарного штабу Миколаївщини та Південного Консультаційного центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Ганна Замазєєва.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-26 10:41:14