Україна і світ

Третина Shahed-136 доходить до цілі: Буданов розповів, як довго триватиме терор дронами

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що у Росії закінчуються високоточні ракети, деякі вже перетнули межу недоторканого запасу. Саме тому окупанти все більше б’ють по Україні іранськими дронами-камікадзе.

Про це Кирило Буданов розповів в інтерв’ю Українській правді.

За його словами, терор іранськими дронами може тривати ще довго, адже росіяни постійно їх закуповують.

Ракет в Росії, зокрема крилатих, лишається все менше. Наприклад, Іскандерів лишилося близько 13%. Ракет типу Калібр-ПЛ, Калібр-НК – лишається ще близько 43%. Трохи більше ракет Х-101 та Х-555 – близько 45%.

– Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде недоторканий запас (НЗ). По Іскандерах Росія вже давно пройшла НЗ, але по Калібрах і по Х-101, Х-555 ще намагаються якось утримуватися в межах своїх норм, – наголосив Буданов.

За його словами, саме через нестачу ракет та через їхню невисоку ефективність, а подекуди і точність, окупанти змушені використовувати іранські дрони.

– Це Mohajer-6, який в принципі ніяк себе тут не показав, і Shahed-136. От Шахед вони масово тут застосовують, – зауважив очільник ГУР.

Станом на 22 жовтня армія РФ застосувала проти України близько 330 Shahed-136. З них – 222 вдалося збити, розповів Буданов.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Кирило Тимошенко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-24 12:07:28