Україна і світ

Євросоюз передав ЗСУ партію вантажних автомобілів Renault

Європейський Союз передав Збройним Силам України 16 вантажівок Renault. Про це у твіттері повідомило представництво ЄС в Україні.

«Посилення мобільністі та спроможностей кіберзахисту Збройних Сил України — через Європейський фонд миру (EPF)», — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що поки голова Служби зовнішньополітичних інструментів Євросоюзу зустрічався з представниками Міністерства України та партнерами в Києві, ще 16 вантажівок підвищеної прохідності перетнули кордон з Україною.

Раніше, наприкінці червні 2022 року, представництво ЄС в Україні повідомляло, що Євросоюз розпочав постачання Збройним Силам України понад 90 вантажівок підвищеної прохідності в межах Європейського фонду миру.

На фото, опублікованих Службою зовнішньополітичних інструментів ЄС, представлені вантажівки Renault Trucks 4×4 D220, що надаються для підтримки медичних, інженерних та матеріально-технічних підрозділів ЗС України.

Довідково

Європейський фонд миру (EPF) був створений у березні 2021 року для розширення можливостей ЄС забезпечувати безпеку своїм громадянам та партнерам. Це дає змогу ЄС надавати всі види обладнання та інфраструктури збройним силам партнерів ЄС відповідно до міжнародного права, прав людини та міжнародного гуманітарного права.

EPF є позабюджетним інструментом, спрямованим на підвищення спроможності Союзу запобігати конфліктам, будувати мир та зміцнювати міжнародну безпеку, забезпечуючи фінансування оперативних дій у межах Спільної зовнішньої політики та політики безпеки (CFSP) у військових та оборонних сферах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

EPF замінює та розширює Механізм Athena та Африканський фонд миру. Його фінансова стеля становить 5 мільярдів євро (у цінах 2018 року) на 2021-2027 роки. Внески країн-членів визначаються за принципом розподілу валового національного доходу (ВНД).


Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-22 21:06:03