Україна і світ

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася онлайн-зустріч з громадською організацією

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася онлайн-зустріч з ГО «Сім’ї та захист воїнів 34 батальйону 57 бригади».

Під час двогодинної zoom-конференції, на якій були присутні представники юридичного відділу та напрямку роботи з родинами Координаційного штабу, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та ГСУ Національної поліції України, учасники дискусії обговорили багато актуальних питань.

Про це йдеться у повідомленні Координаційного штабу.

Зокрема, представники громадської організації, серед членів якої є представники родин українських оборонців, дізналися про способи поповнення бази даних Національного інформаційного бюро та про те, яким чином вони можуть допомагати у цьому. А також отримали відповіді на питання про шляхи отримання необхідних даних від військових частин.

Представником Національної поліції було надано роз’яснення про особливості проходження процедури звірки результатів ДНК-експертиз та строки отримання її результатів.

Від представника Уповноваженого ВРУ з прав людини присутні дізналися про досягнуті з російським омбудсменом домовленості щодо взаємного допуску делегацій до місць утримання військовополонених (перемовини українського та російського омбудсменів відбулися під час останнього великого обміну військовополоненими 17 жовтня).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці зустрічі представники ГО узгодили з юристом Координаційного штабу надання допомоги у зверненнях до Міжнародної місії ООН, Європейського суду з прав людини, Бюро Центрального агентства Міжнародного Комітету Червоного Хреста з розшуку.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 17:27:04