Україна і світ

У Миколаєві викрили чиновника, який очолював російську агентуру

У Миколаєві нейтралізували російського агента, одним із завдань якого було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф.

Про це повідомила пресслужба СБУ

Зрадником виявився начальник комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба». Спецпризначенці затримали його безпосередньо в міськраді.

Встановлено, що зловмисник «здавав» ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України, СБУ, співробітників Національної поліції і обласної прокуратури. Також передавав окупантам списки загиблих українських захисників.

Крім цього, посадовець-зрадник збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону.

Чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих і ще двох мешканців міста, серед яких – старший оперуповноважений районного управління поліції.

Встановлено особу представника спецслужб рф, який координував діяльність російської агентури з території тимчасово окупованого Херсону. Саме за його завданням зловмисники збирали розвіддані і передавали їх через анонімні акаунти у Telegram.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів правоохоронці виявили докази злочинних дій, зокрема, конспіративне листування керівника ворожої агентури зі своїм «куратором».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 15:47:47