Україна і світ

Вперше створена художня стрічка військовослужбовцями Сил територіальної оборони ЗСУ

Вперше з початку широкомасштабного наступу росії на Україну створена художня стрічка про події зими та весни 2022 року. 98 відсотків знімальної групи склали воїни Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Прем’єра трейлеру запланована на 27 жовтня.

Про це повідомив полковник Олексій Дмитрашківський, начальник служби зв’язків з громадськістю Сил ТрО ЗСУ.

«Прийшов час розповісти чим займався місяць своєї служби. Ми з колегами вперше знімали неймовірно цікавий проект. Це художній фільм, який складається з трьох новел… Це дійсно перший художній кіно-проект, який знято Силами ТрО ЗСУ», – написав він.

Події стрічки засновані на реальних подіях. Зйомки проводилися на реальних локаціях, на позиціях де зовсім нещодавно йшли дуже жорстокі бої, в 10-15 кілометрах від російського кордону.

«98 відсотків групи – це бійці Сил територіальної оборони, які в минулому мали пряме відношення до кінематографу. Тобто вдалось зібрати не просто однодумців, а й справжніх професіоналів, які з початку широкомасштабної війни стали до оборони своєї країни. Деякі учасники, зокрема актори приїхали на зйомки прямо з передової (з нуля)», – написав Олексій Дмитрашківський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В планах продовження зйомок фільмів. «Адже реальних історій і невигаданих героїв в ТрО ЗСУ дуже багато», – зазначив полковник Олексій Дмитрашківський.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 15:01:34