Україна і світ

Судитимуть трьох псевдопосадовців «лнр»

Направлено до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців Марківської громади Старобільського району за фактом колабораційної діяльності. Їм загрожує покарання – до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Слідством встановлено, що після захоплення населених пунктів військами держави-агресора обвинувачені перейшли на бік ворога. Вони погодилися на співпрацю з окупаційною владою рф двоє депутатів Марківської селищної ради 8 скликання. Жінку призначено «начальником Марківського районного управління юстиції міністерства юстиції лнр», на якій вона працювала упродовж березня-травня 2022 року. Пізніше обійняла «керівну посаду» у незаконно створеному органі влади – «адміністрації Марківського району лнр».

Інший депутат у березні 2022 року очолив так зване «управління житлово-комунального господарства адміністрації Марківського району лнр».

Ще одна обвинувачена – місцева мешканка, яка раніше працювала на керівній посаді Марківського управління ветеринарної медицини та пішла «служити» окупаційній владі держави-агресора. На початку квітня 2022 року вона стала «заступником начальника–лікарем ветеринарної медицини» так званого державного закладу «лнр» – «Станції по боротьбі з хворобами тварин Марківського району державної служби ветеринарної медицини лнр».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На псевдопосадах у незаконно створених органах так званої «лнр» обвинувачені сприяють легалізації окупаційного режиму.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 10:57:32