Україна і світ

Порушення ембарго: США, Британія і Франція в ООН порушили питання постачання іранських дронів

США, Франція та Великобританія об’єднують зусилля, щоб підняти на Раді безпеки ООН питання санкцій через постачання Ірану Російської Федерації ударних дронів-камікадзе.

Про це йдеться у заяві представництва США в ООН.

Так, на засіданні Ради Безпеки ООН у середу офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив: Тепер у нас є багато доказів того, що ці БПЛА використовуються для завдання ударів по українських громадян та об’єктів критичної цивільної інфраструктури.

Він зазначив, що США накладатимуть санкції на тих, хто бере участь у постачанні цих безпілотників.

– Сьогодні Сполучені Штати приєдналися до Сполученого Королівства та Франції у скликанні експертного засідання у Раді Безпеки ООН щодо нещодавніх свідчень того, що Росія незаконно придбала іранські БПЛА, яку вона використовує у своїй війні проти України. Ці БПЛА були перекинуті з Ірану до Росії, порушуючи положення резолюції Ради Безпеки ООН, — йдеться у заяві представництва США в ООН.

У представництві також очікують проведення кількох засідань про те, як притягнути Іран та Росію до відповідальності за недотримання зобов’язань Ради Безпеки ООН.

Раніше Україна звинуватила Тегеран у порушенні заборони Ради Безпеки ООН на передачу ударних безпілотників, які можуть пролетіти 300 кілометрів.

Американське видання The Washington Post повідомило із посиланням на західних високопосадовців у сфері безпеки, що Тегеран направив до Росії своїх представників для погодження умов постачань зброї. Мова йде про партію іранських балістичних ракет малої дальності Fateh-110 і Zolfaghar, які здатні пролетіти відстані 300 і 700 кілометрів відповідно.

Нагадаємо, що російський представник в ООН Дмитро Полянський пригрозив генсеку Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррешу так званим переглядом співпраці, якщо той направить до України експертів для перевірки іранських дронів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця назвав слова російського представника воістину дебільною логікою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-20 11:55:36