Україна і світ

З родинами зниклих безвісти воїнів обговорили проблеми ДНК-експертизи

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася зустріч з родинами зниклих безвісти бійців 46-ї  десантно-штурмової бригади, поінформували в установі.

«Під час зустрічі рідні воїнів звернули увагу представників Збройних Сил на неналагоджену, на їхню думку, роботу з упізнання тіл загиблих військовослужбовців. Зокрема, члени родин десантників повідомили про надто тривалу процедуру дослідження зразків ДНК, відсутність оперативної та достовірної інформації щодо переміщень тіл загиблих, проблеми з отриманням інформації цивільними дружинами зниклих безвісти військовослужбовців», – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою представник Збройних Сил України розповів рідним воїнів про механізм отримання інформації від військових частин, а також порядок звернення до Національного інформаційного бюро та до Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти у особливий період Олега Котенка.

Крім того представники Координаційного штабу пояснили родичам воїнів про особливості роботи офісу Уповноваженого, зокрема й про те, що спеціальні групи Уповноваженого прямо зараз працюють на деокупованих територіях і займаються пошуком і транспортуванням знайдених тіл загиблих.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також представники ЗСУ розповіли матерям і дружинам десантників про особливості надання статусу «зниклий безвісти». Крім того, пояснили, що лабораторії мають обмежені можливості оперативно здійснювати ДНК-експертизи, через що часом доводиться чекати результати. У зв’язку з цим представники Координаційного штабу висловили пропозицію звернутися з колективним зверненням до уповноважених органів з проханням розширити мережу лабораторій, позаяк нинішня ситуація не є нормальною.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-19 13:17:15