Україна і світ

Хорватія ніколи не визнає анексію окупованих українських регіонів – прем’єр-міністр країни

Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович звернувся до Верховної Ради України.

Про це повідомляє Facebook-сторінка Ради.

Головне з виступу:

➖ Ми у Хорватії особливо близько відчуваємо вашу рішучість жити у вільній і незалежній Батьківщині та ваше бажання залишити майбутнім поколінням дім, де вони зможуть бути собою. Справедливість і правда на вашому боці і тому Хорватія твердо стоїть поряд з вами у солідарності, з першого дня агресії.

➖ Хорватія ніколи не визнає анексію окупованих українських регіонів, як не визнавала анексію Криму. Ми рішуче засуджуємо марну спробу росії, шляхом фейкових референдумів, привласнити частини української землі.

➖ У ситуації, коли ядерна держава атакує державу без ядерної зброї, ми засуджуємо будь-які натяки на можливість застосування зброї масового знищення. У цій безглуздій війні росія також використовує продовольство, енергоносії та інфляцію, як засіб тиску на решту світу.

➖ Разом з іншими міжнародними гравцями Європейський Союз вже ухвалив вісім пакетів санкцій. Україні солідарно і постійно надається політична, військова, гуманітарна, фінансова та будь-яка інша допомога зі сторони ЄС та його країн-членів. І це буде продовжуватися стільки, скільки буде потрібно, щоб Україна відновила свою територіальну цілісність і здобула справедливі перемогу і мир.

➖ Я пишаюся тим, що я особисто уже багато років маю тісні зв’язки з Україною. Ще Головою делегації Європейського Парламенту в Україні я мав можливість багато разів бути у Верховній Раді і познайомитися з багатьма з вас.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наближення України до Європейського Союзу я продовжив підтримувати і як голова хорватського Уряду.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-18 21:17:36