Україна і світ

США посилять санкції проти Ірану за продаж зброї РФ – ЗМІ

Сполучені Штати посилять санкції проти Ірану за продаж зброї Росії, яку країна-агресор використовує у війні проти України.

Про це пише видання Politico з посиланням на чиновника адміністрації президента США.

– Ми абсолютно точно збираємося накласти санкції на будь-кого, хто допомагає іранцям допомагати росіянам вбивати українців, – сказав співрозмовник видання на умовах анонімності.

За словами чиновника, адміністрація Джо Байдена в минулому розголошувала інформацію про продаж Іраном зброї до Росії та давала зрозуміти, що це призведе до санкцій.

Про конкретні санкції він відмовився говорити, але, ймовірно, до них увійдуть економічні обмеження і заходи експортного контролю, що будуть спрямовані проти третіх сторін, які допомагають Тегерану й Москві.

Вчора видання The Washington Post із посиланням на представників безпеки США та союзників повідомило, що Іран планує відправити в Росію балістичні ракети класу земля-земля Fateh-110 і Zolfaghar.

Крім цього, Іран готується до відправлення у РФ додаткових БПЛА, зокрема десятків дронів Mohajer-6 і великої кількості дронів Shahed-136.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Втім, офіційний представник МЗС Ірану Насер Канаані, як і раніше, заперечує передачу безпілотників для РФ. За його словами, Тегеран нібито “не передавав” зброю “жодній” зі сторін, яка веде війну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-18 02:21:53