Україна і світ

Україна закликає Іран негайно припинити постачання зброї рф – заява МЗС

Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів росії проти України.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ в Україні.

Так, лише за останній тиждень рф завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в низці українських міст. Загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Пошкодження отримали будівлі двох дипломатичних установ у Києві.

«Закликаємо Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї росії. В іншому випадку Іран та його керівництво нестиме найсуворішу відповідальність, у тому числі в рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів росії проти України», – наголосили у відомстві.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні також звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти нові санкції на Іран за допомогу росії здійснювати терор проти українців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна вживатиме всіх доступних заходів задля захисту цивільного населення, суверенітету та територіальної цілісності від зовнішньої агресії в рамках втілення невід’ємного права на самооборону відповідно до Статуту ООН.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-17 20:38:39